Ognjen Milić teniski prvak Evrope

Ognjen Milić prvak Evrope. Sjajna retrospektiva “Malih Igrača.”

Ognjen Milić, višestruki prvak Srbije, 2007. godište

Trinaestogodišnji Kragujevčanin Ognjen Milić je svojim rezultatima obeležio 2019. i 2020. godinu, a naravno i u prethodnom periodu skrenuo je pažnju na svoje velike mogućnosti.

Ognjen je tokom 2020. godine osvojio Letnje prvenstvo Srbije do 14 godina u Novom Sadu i bio četvrtfinalista Dvoranskog prvenstva Srbije do 14 godina u Beogradu. Osvojio je 3 titule u singlu na Tennis Europe U14 turnirima (Podgorica Open 2020 i Rio Verde Cup u Podgorici, i ČAČAK OPEN 2020 u Čačku), dvaput bio finalista u singlu (BOŽIĆNI TURNIR u Beogradu i TEMPO COMPANY OPEN 2020 u Beogradu), i bio finalista singla na U16 turniru Podgorica Cup 2020. Finalista u dublu na U14 Rio Verde Cup u Podgorici, ČAČAK OPEN 2020 u Čačku i U16 NIŠ OPEN 2020 u Nišu. Član reprezentacije Srbije koja je osvojila 7. mesto na kvalifikacijama za Tennis Europe Winter Cups u Italiji. Pobednik Mastersa TSS TOUR U14 u Beogradu, pobednik TSS TOUR U14 Tošin memorijal u Nišu, TSS TOUR U14 TK AS-NS u Vrnjačkoj Banji. Član je pobedničke ekipe Ekipnog prvenstva Srbije do 14 godina, TK Dril.

U sjajnoj formi započeo je i 2021. godinu, osvojivši vrlo jak ETA U14 BOŽIĆNJI TURNIR u TK Crvena zvezda u Beogradu u singlu, i to bez izgubljenog seta! Posle ove titule je zauzeo 1. mesto na Tennis Europe rang-listi do 14 godina.

Osim toga, Ognjen je izabran za igrača godine u konkurenciji do 14 godina u našem nagradnom izboru „Tipsarević mali igrač 2020“, a zanimljivo je da je prošle godine istu titulu poneo, ali u konkurenciji do 12 godina, što do sada nikome nije uspelo – da trijumfuje dve godine zaredom. Značajno je i što je Ognjen dobio čak 7 od mogućih 10 glasova trenerskog žirija.

Pogledajte iznad koliko je mnogo povoda za razgovor sa Ognjenom, sa njegovim tatom Nikolom, sa njegovim trenerom Veljkom Barjaktarovićem i sa osnivačem TK Dril, koji mu pruža veliku podršku, Draganom Ilićem.

Ognjen Milić nam je rekao da je 2020. godina bila veoma uspešna za njega, i da mu je u najlepšem sećanju ostalo Letnje državno prvenstvo. Voleo bi da je mogao da odigra više evropskih turnira, ali teška epidemiološka situacija to nije dozvolila. Ognjen je rekao da uspeva uspešno da se nosi sa ulogom favorita na svakom turniru, da pokušava da se opusti i da igra svoju igru.

Zahvaljujemo se ekipi web sajta maliigraci.rs na sjajnom materijalu.

Sigurno znate nekoga koga bi ovo zanimalo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *