Sava Radović, juniorski prvak srbije do 14 god.

 

Sava Radović je zvanično PRVI na godišnjoj rang listi TSS za 2016.godinu u konkurenciji do 14. godina.

Sava Radović, prvi na listi TSS do 14. god.Sava je rođen 16.06.2002. godine. Igra desnom rukom, dvoručni bekhend. Vredan je, odgovoran i izuzetno brz. Borben je i uporan, bori se za svaki poen, sposoban da za kratko vreme igru preokrene u svoju korist. Ima odlične reflekse, osećaj za lopticu i prostor. Njegova igra obiluje inteligentim i neočekivanim rešenjima. Igra sigurno, drži loptu u igri i ima čiste i raznovrsne udarce. Podjednako je dobar u defanzivi i ofanzivi. Mentalno je stabilan sa pozitivnim stavom na terenu i van njega.

Sa nepunih 6 godina Sava je počeo da trenira tenis u tk San Marco u grupi koju je vodila Milica Jevremović ex. Pečeničić. Po njenom odlasku sa njim je najviše i najduže radila Stefana Lakićević.

2009. godine prelazi u tk Crvena Zvezda kod trenera Olivera Nikolića.

U leto 2010. godine na Zlatiboru upoznaje Dragana Ilića, vlasnika i trenera TK DRIL koji u to vreme osniva sada već poznati zlatiborski letnji teniski kamp.

Krajem 2011. godine prelazi u TK DRIL čiji je i danas član.

Od septembra 2016. godine radi sa trenerom Miljanom Ilićem.

Turnire aktivno igra od polovine 2014. godine i to ne više od 10 do 15 godišnje.


mali igraci
Sajt Mali igrači o Savi.


Zvanična rang lista TSS za 2016. godinu 


 

Savini dosadašnji trofeji


 


[device]Sava Radović i Dragan Ilić TK DrilFotografisano leti tokom Drilovog teniskog kampa na Zlatiboru.

[/device][notdevice]
Sava Radović i Dragan Ilić TK Dril
Fotografisano leti tokom Drilovog teniskog kampa na Zlatiboru.

[/notdevice]

Sava Radović i Uroš Jović

Sava je sa jednim od svojih najvećih rivala, drugarom i dubl partnerom Urošem Jovićem osvojio državno prvenstvo u dublu do 14. godina

[ngg_images source="galleries" container_ids="7" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="0" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="20" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="1" slideshow_link_text="[Show slideshow]" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"]